Vigtige informationer - læs venligst alt på denne side grundigt

 

FORSIKRING

Din hund skal naturligvis være lovpligtigt ansvarsforsikret, og forsikringsbevis (kopi eller original) skal medbringes ved hundens ankomst. Hunden opholder sig hos mig på ejers ansvar, risiko og regning og er udelukkende dækket af ejers egen forsikring.

VACCINATION

Alle hunde, som skal på ferie hos mig, skal være vaccinerede med den almindelige multivaccine/paraplyvaccination, som beskytter mod Hundesyge, Parvovirus, Smitsom leverbetændelse, Parainfluenza og Leptospirose. PLUS den ekstra vaccine mod kennelhoste i form af mund/næsespray - se nedenfor.

Vaccinationsbevis (kopi eller original) skal medbringes ved aflevering af hunden. Dette må ikke være mere end et år gammelt, da beskyttelsen mod Parainfluenza og Leptospirose varer under et år.

Kennelhoste er en luftvejsinfektion, som forårsages af en kombination af forskellige virus- og bakteriearter. Vaccinationen mod Parainfluenza i paraplyvaccinationen beskytter mod virusdelen. Derudover skal hunde, som skal på ferie hos mig, også have den ekstra vaccine mod kennelhoste, som gives af dyrlægen i form af en spray i næse eller mund, som beskytter hundens luftveje mod bakterier og vira. Denne gives en gang om året.

Både forsikringsbevis og vaccinationsbevis kan evt. scannes og sendes til mig i en email forud for hundens ophold. Ellers medbringes de ved aflevering af hunden.

LOPPER OG FLÅTER

Alle hunde skal være behandlet med et loppe- og flåtmiddel. Nogle midler giver beskyttelse i op til fire uger, og hunden skal jo gerne være beskyttet under hele ferieopholdet i Pension Hesselholdt, så tænk på dette i forhold til hvornår behandlingen skal gives.

Hvis I bruger det kemikaliefri produkt "Flåtstopperen" (som anbringes i hundens halsbånd) eller andre lignende produkter til jeres hund, så vær opmærksom på, at nogle har en "opstarttid" på op til 60 dage før de angiveligt virker fuldt ud, og at de ikke må tages af hunden på noget tidspunkt.

Hvis der konstateres lopper på hunden under opholdet, vil den blive sat i behandling på ejerens regning.

MEDICIN

Har din hund behov for medicin, vil jeg gerne give den det, mens den opholder sig hos mig. I skal sammen med medicinen medbringe en seddel med angivelse af daglig dosering. Er hunden vant til at få puttet piller ind i bestemte godbidder eller lignende, så medbring helst også dette, så tingene kan foregå som de plejer.

Jeg kan også give din hund insulinindsprøjninger. (Har selv i familien haft en hund med sukkersyge.) Dette er dog på betingelse af, at hunden har været i behandling i en længere periode, og at den således er vant til indsprøjningerne og forholder sig roligt mens de gives.

Hvis jeg skal give hunden medicin under opholdet, skal vi altid tale grundigt om det, når I kommer for at aflevere hunden.

DYRLÆGE

I tilfælde af at en hund bliver syg eller kommer til skade under opholdet hos mig, vil jeg både kontakte hundens ejer og jeg vil tilkalde dyrlæge, hvis dette er nødvendigt. En evt. dyrlægeregning betales af hundeejeren. 

Jeg benytter Esbjerg Dyrehospital, men vi kan evt. aftale at jeg bruger den dyrlæge, som I normalt bruger. Dette vil især være vigtigt, hvis hunden er i behandling med medicin, som jeg også skal give den under opholdet hos mig.

LØBETID

Jeg tager som overordnet regel ikke imod tæver i løbetid. Heller ikke tæver, som vil komme i løbetid under opholdet hos mig. Der kan dog nogle gange gøres undtagelser, hvis tæven er booket i en periode, hvor den kun skal være sammen med kastrerede hanhunde og andre tæver her hos mig. Spørg mig derfor i god tid om dette. Hvis I evt. ønsker at give jeres tæve en p-sprøjte (hormonsprøjte) for at udsætte løbetiden, så tal med jeres dyrlæge om det i god tid for at finde det rette tidspunkt for behandlingen. 

AGGRESSION

Jeg tager ikke imod hunde, som er aggressive overfor andre hunde eller overfor mennesker.